Emotional Freedom Techniques (EFT)

EFT maakt gebruik van meridiaan punten uit de Chinese geneeskunde en vakkennis uit de moderne psychologie. Je klopt met vinger op specifieke meridaan punten, terwijl jij focust op jouw probleem. Door het kloppen, gaan de meridianen in je lichaam weer stromen. Aangezien je focust op je probleem, lost zo je blokkade geleidelijk op. Hierdoor voel je ontspanning en krijg je het gevoel van controle terug. Door EFT ervaar je weer emotionele vrijheid. Het is een eenvoudige maar zeer effectieve methode. Wanneer je deze methode kent, kan je het ook thuis voor jezelf en andere gaan gebruiken. EFT zorgt dat het zelfhelend vermogen van het lichaam weer aangezet wordt.

Aangezien mijn achtergrond, acupuncturist is, kan ik de behandeling versterken of ondersteunen met enkele naalden, indien nodig of gewenst.

EFT Pictorgram

Voor welke klachten kan je EFT gebruiken?

  • Angsten/ fobieën zoals voor: vliegen, spinnen hoogte etc.
  • Emotionele stress;
  • Faalangst, tentamen / examen vrees;
  • Paniek aanvallen;
  • Fysieke problemen;
  • Chronische pijn.
  • Trauma’s

Voor verdere uitleg voor welke klachten gebruikt kan worden, zie (link) video.

https://www.youtube.com/watch?v=5r4kVp1yf5E&t=3s

 

Mijn Ervaringen van EFT-sessies

Ik heb mensen met faalangst geholpen om in een keer hun rijbewijs te halen. Dit door de faalangst naar een niveau te brengen, welke acceptabel is. Om meer in je eigenkracht te blijven.

Ook heb ik mensen met tentamen/ examen stress en angsten, naar een rustiger niveau gebracht, zodat ze de tentamens en examens met meer zelfverzekerdheid en rust kunnen maken.

Of mensen die bang zijn voor spinnen de spin te accepteren.

Binnen de EFT geef je vaak een cijfer aan; hoe voelt het voor de EFT-sessie en hoe voet het erna. Om van bijvoorbeeld een 8 naar een 1 of 0 te gaan, zijn meerdere sessies nodig. Bovenstaande voorbeelden zijn eigenlijk al het resultaat van één sessie.

Portretfoto Over Marijke Bijl