Transformatief coachen

Als gediplomeerd Transformatie Coach, heb ik de opleiding gevolgd aan de Bridgeman Academy, geleid door o.a. Robert Bridgeman. Robert Bridgeman is o.a. bekend door zijn boeken: “Lichter Leven”, “Transformatief Coach” en “Trauma, je bent gek als je het niet hebt!” en zijn vele podcasts o.a. bij; KUKURU, The Trueman show en Helden & Hordes.

Als je het mij vraagt is hij werkelijke de drijvende kracht achter het openbaar en toegankelijk maken van het helen van trauma’s (grote T en /of kleine t). Het helen van delen in ons, die in ons onderbewustzijn zitten en waarvan wij geen idee hebben dat het er zit. Deze delen houden ons echter wel tegen om ons ware zelf te kunnen zijn.

Transformatie coachen en deze manier van helen, is misschien meer bekend onder de naam, innerlijkkind werk, regressietherapie, energetisch therapeut, Reïncarnatie therapeut.

Wat is of doet een transformatie coach?

In mijn transformatietrajecten gaan wij kijken naar wat jou tegenhoudt om de beste versie van jezelf te worden. Je kunt door verschillende dingen tegengehouden worden, namelijk door;

  • Gedrag;
  • Emoties;
  • Overtuigingen, mogelijk dat stemmetje in je hoofd;
  • Verslavingen;
  • Zelfs chronische aandoeningen of ziektes kunnen voortkomen uit trauma en een coping mechanisme zijn. 


Wanneer wij aan de slag gaan met een van deze onderwerpen gaan wij opzoek naar de onderliggende oorzaak. Wij stellen vragen aan je onderbewuste, zoals: Waar komt het vandaan? Waarom doe je dit? Wat is de oorzaak? Als wij de onderliggende oorzaak aankijken en het er helemaal laten zijn, de oorzaak helen en transformeren, veranderd meestal je gedrag, je emotie, je overtuiging of dat stemmetje in je hoofd. Jij bent instaat om verder te gaan, in je meer oorspronkelijke staat zijnde ik.

Wordt zoals jij bedoeld bent te zijn!

Voor wie is een transformatietraject bedoelt?

Een transformatietraject is bedoeld voor iedereen die de beste versie van zichzelf wil worden! Je wilt naar je kern, waar je licht en liefde zit. Je wilt leven vanuit liefde en intuïtie. Je wilt leven vanuit flow, balans en je manifestatiekracht. Je wilt jouw authentieke leven leiden.

Een transformatietraject is bedoeld voor iedereen die dit wilt, maar voelt dat hij of zij daarin tegengehouden wordt, dat er nog iets tussen zit, dat het nog niet helemaal lekker stroomt of in balans is. Voor iedereen die voelt, dat ze nog niet helemaal in hun ware kracht kunnen staan.

Kom in je ware kracht te staan!

Coaching Pictogram

Wat kan je zoal tegenhouden?

Gedrag

Bij gedrag kan je bijvoorbeeld denken aan: jezelf klein maken of jezelf juist opblazen (zeer aanwezig zijn), afzonderen, heftige reacties hebben in of op bepaalde situaties (te denken valt aan bijvoorbeeld boosheid of hele emotionele reacties), dwangmatigheid, Agressie of geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag door bijvoorbeeld de schuld steeds bij een ander te leggen. Er zijn echt heel veel voorbeelden, ga maar eens na op welk gedrag jij niet zo trots bent van jezelf, of situaties/ mensen waardoor je snel getriggerd raakt. Iedereen kan wel iets bedenken.

Emoties

Bij emoties valt te denken aan: angsten, verdriet, depressie, schuldgevoelens, schaamte etc.. Als de emotie niet in de juiste proportie, naar wat er zich aandient in je leven, aanwezig is, belemmert je emotie jou in je zijn. Te denken valt aan; te heftig of te lang aanwezig, maar ook geen emotie voelen of ervaren is een belemmering. Emoties mogen er gewoon zijn en er bestaan geen verkeerde emoties. Als je emotie uit balans is, houden ze je tegen om je beste versie van jezelf te kunnen zijn. In een transformatietraject, kunnen wij aan de slag gaan met deze emoties, waardoor ze weer in balans gebracht kunnen worden.

Overtuigingen

Overtuigingen kunnen je ook tegenhouden, namelijk; ik ben niet goed genoeg, ik ben het niet waard, ik kan het niet, laat hem of haar het maar doen. Het kan zijn dat dit het stemmetje in je hoofd is. Vanuit overtuigingen volgt vaak een bepaald gedrag. Maar onder overtuigingen valt ook opvoeding, cultuur of geloof. Wat heb je meegekregen in je opvoeding, wat je misschien nu niet meer dient? Wat zou je willen veranderen, maar lukt toch niet? Onder een overtuiging, ligt vaak iets, er is een oorzaak van bestaan voor jouw overtuiging. Als het opvoeding, geloof of cultuur betreft, kan de oorzaak overgeërfd zijn, dan komen wij in het familiesystemen terecht.

Verslavingen

Je hebt twee soorten genotsmiddelen, verdovend en opwekkend. Verslaafd zijn aan verdovende middelen, zoals; voeding, alcohol, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of morfine geven je een kalmerend effect. Je kan ook verslaafd zijn aan opwekkende middelen, zoals; sigaretten, cafeïne/ koffie, amfetamine, cocaïne of middelen met een bewustzijnsverandering zoals: LSD, XTC, hasj, wiet, paddo’s.

Verslavingen ontstaan, of het nu een opwekkende of verdovende verslaving is, omdat je weg wilt van de pijn en je gevoel. De verslaving kan bewust of onbewust zijn, dat wil zeggen, je weet waarom je verslaafd bent of niet.

Wanneer jij je verantwoordelijkheid neemt, om te kijken naar de oorsprong van je verslaving, dit durft de doorvoelen, aan te kijken en te helen, kan je loskomen van je verslaving. In een transformatietraject gaan wij hiermee aan de slag.

Chronische ziekte

Chronische ziekte kunnen ook voortkomen uit trauma. Het kan zijn dat dit meegekomen is in je DNA en dit familiekarma is. Het kan zijn dat er iets in je jeugd gebeurd is waardoor je onbewust een coping mechanisme hebt gecreëerd voor een chronische ziekte of aandoening. Je ziekte kan dan een beschermingsmechanisme geworden zijn. Met een transformatietraject kunnen wij dit gaan onderzoeken. Het is bekend dat er eigenlijk maar een klein percentage van de bevolking werkelijk de bedoeling is om ziek te zijn en dat dit niet geheeld kan worden. Voor het overige gedeelte kan je zelfhelend vermogen, je overtuigingskracht, het helen van je trauma(‘s) ertoe bijdragen dat je chronische ziekte genezen kan worden. Je moet echter 100% bereid zijn om je chronische ziekte los te laten. Dit klinkt vreemd, want bewust willen wij dit. Onbewust zit er vaak een sterke identificatie op en is het een flinke beschermer. Ik kan je begeleiden naar je 100% bereidheid. Het blijft begeleiden en jij moet het doen, daar kan ik helaas niets aan veranderen.

Waarom jij het ook kan!

Iedereen kan het, als jij voelt dat je er klaar voor bent en je de reis aan wilt gaan! Je hoeft er verder niks voor te kunnen. Ik begeleid je in de reis naar je onderbewuste en naar je gevoel. Ik heb methode waardoor je je bescherming en angsten los kunt laten, waardoor je dieper in je onderbewuste zakt en kunt overgeven aan wat zich aandient. Weet ten alle tijden dat jij het tempo en de diepte aangeeft, ik begeleid, jij bepaalt!

Ik zorg voor een veilige en liefdevolle omgeving, zodat jij helemaal kunt ontspannen en er mag zijn met al je trauma’s en coping mechanismes.

EFT Pictorgram

Hoe ziet een sessie eruit?

Aan het begin van de sessie gaan wij doormiddel van een gesprek in op de dingen waar jij tegen aan loopt.  Kijken wij samen naar wat je wil doel is. Als de hulpvraag helder is, breng ik je, met jouw goedkeuring, in trance. Dan begint je reis. Afhankelijk wat wij tegenkomen, zal ik de onderstaande technieken inzetten voor inzichten en heling. Na de sessie hebben wij nog een nagesprek.

De technieken waarmee ik werk zijn:

Trance/ hypnose
Innerlijk kind werk
Regressie en incarnatie
Emotional Freedom Techniques (EFT)
Altazar Rossiter methode
Banden transformeren
Quantum Hypnose
Ademwerk
Methode voor het bevorderen van zelfliefde
Meditatie
Magnetiseren/ Reiki
Acupunctuur

Na de sessie

De sessie kan enkele dagen tot 21 dagen na de behandeling nog nawerken in je systeem. Wij zijn op vier lagen energetisch bezig geweest. Dit heeft effect op je zijn. Je kunt hierdoor meer moe zijn, meer dromen, het kouder of warmer hebben dan normaal. Drink vooral de eerste dagen goed water om alle afvalstoffen uit je systeem te krijgen.

Praktisch

Een transformatiesessie duurt ongeveer 2 uur.

Ik bied trajecten aan van 1, 3 of 6 sessies. In de trajecten begeleid ik je tussendoor indien nodig is. Ik ben er voor je.

De lengte van het traject hangt af van de vraag en de hoeveelheid blokkades, trauma’s, angsten, overtuigingen, conditioneringen je los wilt laten. In het traject komt vanzelf naar boven wat losgelaten mag en kan worden. Een traject van 3 sessies, is het meest gekozen traject. Bij verslaving en chronische ziekte raad ik een traject van 6 sessies aan, aangezien de onbewuste identificatie hierop, erg sterk is.

Een losse sessie kan alleen als je zelf al veel transformatiewerk hebt gedaan of met andere innerlijke werk bezig bent. In alle andere omstandigheden raad ik een losse sessie af, aangezien wij dan niet je hulpvraag goed kunnen afronden. 

Portretfoto Over Marijke Bijl