Wat kan je tegenhouden?

Vaak zijn er verschillende dingen die je tegen kunnen houden om lekker en goed in je vel te zitten. Ook kan je moeite hebben om je leven te  laten verlopen zoals jij dat zou willen. Natuurlijk kunnen er in het leven nare of verdrietige omstandigheden zijn (helaas kunnen wij dit niet veranderen). De manier hoe je hiermee omgaat of kunt omgaan, kan je wel veranderen. Het vermogen om mee te bewegen en je gevoel er te laten zijn. Het vermogen om in je lichaam te kunnen voelen wat er speelt. Is voor vele een leer proces. Maar als je dit geleerd hebt, heb je een krachtige tool, waarmee je het leven en nare omstandigheden aan kan. Wat je tegen kan houden om werkelijk te kunnen voelen wat er speelt in je lichaam, zijn de volgende invloeden: 

 

Hoe kunnen deze dingen invloed hebben op je leven en je tegenhouden?

Hieronder leg ik kort uit, wat ik ermee bedoel en hoe het je kan beïnvloeden. Mocht je nog meer vragen hebben, neem gerust contact met mij op. Mocht je niet open staan om op deze manier te kijken om verbetering aan te brengen in je leven. kan ik je ook helpen met haptotherapie of acupunctuur. Deze alternatieve methode kunnen ook veel voor je betekenen.

Ik wil terug naar de pagina: Transformatief coachen

Gedrag

Wat kan je tegenhouden als je denk aan je gedrag? Bij gedrag kan je bijvoorbeeld denken aan: jezelf klein maken of jezelf juist opblazen (zeer aanwezig zijn), je afzonderen, heel stil worden, heftige reacties hebben in of op bepaalde situaties (te denken valt aan bijvoorbeeld boosheid of hele emotionele reacties), dwangmatigheid, Agressie of geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag door bijvoorbeeld de schuld steeds bij een ander neer te leggen.

Er zijn echt heel veel voorbeelden. Ga maar eens na, op welk gedrag ben jij niet zo trots? Door welke situaties of mensen wordt jij snel getriggerd of geraakt? Iedereen kan wel iets bedenken.

Gedrag kan jou bijvoorbeeld tegenhouden om de juiste keuzes te kunnen maken. Door je niet dienende gedrag aan te kijken tijdens een transformatie traject, helpt dit jou om weer een leven vanuit meer balans te leven. Keuzes te kunnen maken waar je blij van wordt.

(Terug naar het menu)

Emoties

Wat kan je tegenhouden als je denkt aan emoties? Bij emoties valt te denken aan: angsten, verdriet, depressie, schuldgevoelens, schaamte etc.. Als de emotie niet in de juiste proportie, naar wat er zich aandient in je leven, aanwezig is, belemmert je emotie jou in je leven. Je kunt denken aan: 

  • Het te heftig of te lang aanwezig zijn van een bepaalde emotie of gevoel. (b.v. rouwverwerking, depressie);
  • Een plotselinge heftige onverwachte emotionele reactie. (b.v. irritatie, boosheid, verdriet ten aanzien van een actie van iemandanders, die buitensporig is.); 
  • geen emotie meer voelen of ervaren. (b.v. niet meer kunnen huilen of lachen);

Emoties mogen er gewoon zijn en er bestaan eigenlijk geen verkeerde emoties. Als je emotie uit balans is, houdt het je tegen om het voluit te ervaren en te  leven. Het houdt je vaak ook tegen om echt te kunnen genieten. Genieten van het leven, willen wij allemaal. Daar haal je onder andere de kracht en energie vandaan, om ook door mindere tijden heen te komen. Door je emoties in balans te brengen tijdens een transformatie traject, kan jij weer meer genieten van het leven. 

(Terug naar het menu)

Overtuigingen

Overtuigingen kunnen je tegenhouden om te doen wat je wilt doen. Om de juiste keuzes voor jezelf te kunnen maken. Voorbeelden van niet helpende overtuigingen zijn: 

  • Ik ben niet goed genoeg,
  • Ik ben het niet waard,
  • Ik kan het niet,
  • Laat hem/ haar maar beslissen.
  • Het lukt mij toch nooit.

 

Het kan zijn dat dit een stemmetje in je hoofd is, je kritische zelf.

Vanuit je overtuiging volgt vaak een bepaald gedrag. Een bepaalde overtuiging kan ontstaan zijn vanuit; je opvoeding, je omgeving, cultuur of geloof. Wat heb je meegekregen, wat je nu niet meer dient? Wat zou je willen veranderen, maar lukt je niet of is erg lastig?

Het transformeren van een niet helpende overtuiging, kan je leven veranderen. Je kan gaan leven vanuit jou eigen helpende overtuiging! Hierdoor kan je je bevrijdt voelen en je kan meer in je eigen kracht komen te staan.

(Terug naar het menu)

Coaching Pictogram

Relaties

Hoe kunnen relaties je tegenhouden? Relaties, voor de een iets wat vanzelf gaat en voor de andere altijd zoeken naar de juiste verbinding. In een relatie wordt je altijd gespiegeld. Je wordt op een bepaalde manier geconfronteerd met, “zo dicht mogelijk bij jezelf blijven“. Dit bedoel ik niet egocentrisch ten opzichte van de andere, maar ik bedoel het vanuit liefde voor jezelf en de ander. 

In de relatie met de ander, zie je al snel je; overtuigingen, conditioneringen en je emoties tot uiting komen. Als je moeite hebt met een relatie (collega, familie, partner, vrienden etc.), is het goed om goed bij jezelf na te gaan, waardoor en hoe dit kan ontstaan. Het is makkelijk om de vinger naar de ander te wijzen, maar dat gaat jou niet verder helpen.

In een transformatie traject gaan wij kijken wat er speelt en wat de oorzaak is van je trigger in de relatie met de ander. Op deze manier brengen wij het onbewuste in je bewustzijn. Op deze manier kunnen wij de mogelijke conditionering, overtuiging of emotie transformeren. Transformeren naar iets wat jou dient en kracht geeft. Veranderen naar iets wat dichtbij jezelf ligt. Zodat je weer in een gebalanceerde verbinding kan komen met jezelf en de ander.

(Terug naar het menu)

Verslaving

Een verslaving kan je tegenhouden om je leven energiek en met de juiste keuzes voor jezelf te leiden. Je hebt twee soorten genotsmiddelen, verdovende en opwekkende. Verslaafd zijn aan verdovende middelen, zoals; voeding, alcohol, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of morfine geven je een kalmerend effect. Je kan ook verslaafd zijn aan opwekkende middelen, zoals; sigaretten, cafeïne/ koffie, amfetamine, cocaïne of middelen met een bewustzijnsverandering zoals: LSD, XTC, hasj, wiet, paddo’s.

Ook kunnen verslavingen onzichtbaar zijn. Daarmee bedoel ik dat je denkt dat je juist heel goed bezig bent, maar eigenlijk ben je ook ergens weg voor aan het lopen of wil je dingen niet voelen. Hierbij kan je denken aan heel hard of veel werken, heel veel sporten.

Verslavingen ontstaan, omdat je je pijn en je gevoel niet wilt voelen. De verslaving kan bewust of onbewust zijn, dat wil zeggen, dat je weet wat de achterliggende oorzaak is, of je hebt eigenlijk geen idee waarom je het doet. 

Wanneer jij je verantwoordelijkheid neemt, om te kijken naar de oorsprong van je verslaving, dit durft de doorvoelen, aan te kijken en te helen, heb je een grote kans dat je loskomen van je verslaving. In een transformatietraject gaan wij hiermee aan de slag.

(Terug naar het menu)

(Chronische) Ziekte

Chronische) ziekte kunnen voortkomen uit verschillende dingen, namelijk uit een overtuigingen. Het kan zijn dat er iets in je jeugd gebeurd is, waardoor je onbewust een coping mechanisme hebt gecreëerd voor een (chronische) ziekte of aandoening. Je ziekte kan dan een beschermingsmechanisme geworden zijn. Het kan ook zijn dat je een ziekte hebt geërfd. Je kunt ook ziek worden omdat je lichaam je iets wilt vertellen en jou daarvan bewust probeert te maken. Dit proces is meestal onbewust. (Als je het wist, zou je er waarschijnlijk wel naar luisteren.) 

Met een transformatietraject kunnen wij gaan onderzoeken wat de mogelijke oorzaak kan zijn van je ziekte. De oorzaak bewust maken, Je zelfhelend vermogen kracht bij zetten of aanzetten en zo nodig je overtuigingen transformeren. Dit alles kan ertoe bijdragen dat je (chronische) ziekte kan verbeteren of dat je je beter gaat voelen.

Bij het onderzoeken van de aard van de ziekte, is het wel van belang dat je 100% bereid bent om je (chronische) ziekte los te laten. Dit klinkt vreemd, want bewust willen wij dit natuurlijk. Onbewust zit er vaak een sterke identificatie op en is het een flinke beschermer. Ik kan je begeleiden naar je 100% bereidheid. Het blijft begeleiden en jij moet het zelf doen, daar kan ik helaas niets aan veranderen.

(Terug naar het menu)