De beste meditatie-apps voor de iPhone: onze topkeuzes

Als het gaat om het vinden van de perfecte meditatie-app voor je iPhone, zijn er veel opties beschikbaar. Het is belangrijk om een app te vinden die bij je past, zodat je regelmatig kunt mediteren en de stress van je dagelijks leven kunt verminderen. Hieronder vind je onze topkeuzes voor de beste meditatie-apps voor de iPhone.


1. Headspace

Met meer dan 60 miljoen gebruikers wereldwijd, is Headspace een populaire keuze onder meditatie-app gebruikers. Of je nu een beginner of een ervaren meditator bent, de app biedt een scala aan sessies en programma’s, van simpele ademhalingsoefeningen tot diepere meditaties. Bovendien is de stem van de gids, Andy Puddicombe, zeer ontspannend.

2. Calm

Calm is een andere populaire app, die zich richt op het bevorderen van innerlijke rust en ontspanning. Het biedt een uitgebreide bibliotheek van meditaties, slaapverhalen en muziek, en de interface is eenvoudig en overzichtelijk. Calm is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een meer all-round meditatie-ervaring.

3. Meditation Moments

Meditation Moments is een Nederlandse app van Michael Pilarczyk. Deze app bevat diverse meditaties voor ontspanning en rust voordat je gaat slapen en innerlijke kracht. Binaural beats en sound healing muziek. Krachtige affirmaties voor jouw mooiste leven. Michael Pilarczyk heeft een fijne stem om naar te luisteren. De app kent meer dan 1 miljoen gebruikers en is er ook voor Android.

4. Insight Timer

Met meer dan 20.000 meditaties en muziek, is Insight Timer een van de meest uitgebreide meditatie-apps die er beschikbaar zijn. Het biedt ook een community van meditators, waar je je eigen meditaties kunt delen en feedback kunt krijgen van andere gebruikers. Insight Timer is een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een meer sociaal aspect van meditatie.

5. Stop, Breathe & Think

Stop, Breathe & Think is een app die is ontworpen om te helpen bij het beheren van stress en angst. Het biedt eenvoudige, korte meditaties en stelt je in staat om te kiezen voor meditaties die specifiek zijn gericht op jouw huidige emotionele staat. Dit maakt Stop, Breathe & Think een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar meditaties die specifiek gericht zijn op hun behoeften.

Met deze informatie hopen wij dat je een goed beeld hebt gekregen van de beste meditatie-apps voor de iPhone. Of je nu op zoek bent naar meer ontspanning, stressvermindering of zelfontwikkeling, er is voor ieder wat wils. Probeer verschillende apps uit en ontdek welke het beste bij jou past. Laat je ervaringen achter in de reacties en deel het met andere gebruikers. Mediteren is een krachtige manier om te groeien en te ontspannen, en met de juiste app kun je deze beoefening gemakkelijk opnemen in je dagelijkse routine.

Marijke Bijl

Contact opnemen?

In mijn coaching gesprek kunnen wij samen naar jou ingebrachte stuk kijken.