Hoe werkt en wat is manifesteren

Creëer je eigen droom leven!

Wat is Manifesteren?

Hoe werkt en wat is manifesteren? Manifesteren is een magisch proces van het bewust aantrekken van onze dromen en doelen in ons leven. Het proces verloopt door doelgerichte gedachten, woorden en gevoelens om te zetten in acties en de fysieke manifestatie van waar jij naar verlangt. Manifesteren is gebaseerd op het idee dat we energetische wezens zijn die in staat zijn om onze realiteit zelf vorm te geven door onze gedachten en intenties. In dit blog onderzoeken wat manifesteren is de kunst ervan en hoe jij het kunt toepassen om je dromen te verwezenlijken.

Hoe werkt Manifesteren?

Manifesteren omvat enkele fundamentele principes:

 • Dankbaarheid: Wees dankbaar voor wat je al hebt en voor wat je nog wilt manifesteren. dankbaarheid versterkt de positieve energie.
 • Visualisatie: Visualiseer je doel zo concreet mogelijk! Zie het voor je, alsof je je droom al leeft. Dit activeert je creatieve verbeeldingskracht en stuurt positieve energie naar je intentie.
 • Positieve Gedachten en Overtuigingen: Werk aan positieve gedachten en overtuigingen die in lijn zijn met je doel. Vermijd nativiteit en twijfel.
 • Emotionele Betrokkenheid: Voel de emoties die gepaard gaan met het bereiken van je doel. Zoals bijvoorbeeld: dankbaar, gelukkig, liefdevol of vrijheid dat je je droomleven leeft. Emoties zijn krachtige manifestatiekatalysatoren.
 • Actie: Neem actie in de richting van je doel. Manifesteren betekent niet alleen maar passief wachten; het vereist daadwerkelijke stappen zetten in de richting van je intentie en de acties nemen die op je pad komen.

Een bekend en goed boek over dit onderwerp is: Ask and it is given, door Esther en Jerry Hicks.

Manifesteren in de praktijk

Hoe kan jij deze magie in je dagelijks leven toepassen? Hier zijn enkele stappen die jou kunnen helpen:

 • Meditatie en Visualisatie: Neem dagelijks de tijd om te mediteren en je doelen te visualiseren. Moodboards kunnen helpen bij de visualisatie van je dromen en doelen. Jezelf zien in de situatie die je wilt manifesteren en voel de vreugde en voldoening die het met zich meebrengt! 
 • Affirmaties: Gebruik positieve affirmaties om je gedachten en overtuigingen te versterken. Herhaal affirmaties zoals “Ik ben in staat mijn dromen te manifesteren” of “Ik trek overvloed en succes aan.”
 • Dagelijkse Actie: Neem dagelijkse actie in de richting van je doelen. Zelfs kleine stappen brengen je dichter bij wat je wilt manifesteren.
 • Dankbaarheid: Wees dankbaar voor wat je al hebt en voor wat je nog wilt manifesteren. Dankbaarheid versterkt de positieve energie.

Waarom lukt het manifesteren niet?

Manifesteren kost soms ook gewoon tijd, tijd om de intentie fysiek te maken. Helaas lukt het niet altijd. Hieronder bespreek ik drie belangrijke oorzaken, die in de weg kunnen zitten, bij dit magisch proces om je dromen te realiseren.

 • Manifesteren kan je alleen doen vanuit je hart, het gaat om je hartsverlangen. Je hartsverlangen is niet altijd in lijn met wat jij denkt te willen of waarvan jij nu denkt gelukkig te worden. Gebalanceerd zijn, voelen wat je echt wilt, zonder dat je ego ertussen zit, is van groot belang. Wat is jouw authentieke verlangen vanuit je hart?
 • Manifesteren doe je helaas ook vanuit je onderbewuste. In je onderbewuste zitten mogelijk nog trauma’s, innerlijk kind stukken of beperkende overtuigingen. Deze onbewuste gedachten en stukken houden ons klein. Vanuit je onderbewuste vind je bijvoorbeeld helemaal niet; dat je overvloed waard bent, dat je zaak kan runnen of in staat bent een wereldreis te maken. Het opschonen van deze beperkende overtuigingen, gedachtes en imprints, is van belang om bij je pure manifestatiekracht te komen.
 • Hoe spreek je je intentie uit? Welke woorden gebruik jij voor je affirmaties? Het juiste woord gebruik is van groot belang bij manifesteren. Spreek jij echt alsof het er al is? Spreek je positief? Wij zijn niet gewent om op deze manier te spreken. Wij zijn vaak gewent om te spreken vanuit: onszelf naar beneden halen, klein maken of dingen open laten. Deze manier helpt niet bij manifesteren. Kijk dus goed hoe je iets formuleert en uitspreekt. Niet alleen tijdens het manifesteren, maar gedurende de hele dag.

Conclusie

Manifesteren is een krachtig middel om je dromen en doelen te verwezenlijken. Het begint met duidelijke intentie, positieve gedachten, emotionele betrokkenheid en actie. Door deze principes in de praktijk te brengen, kun je je leven actief vormgeven en aantrekken wat je verlangt. Het is een proces van groei, bewustzijn en empowerment dat je in staat stelt je potentieel volledig te benutten en je meest vervulde leven te creëren. Het zijn jouw dromen, intenties, gedachten en acties die de realiteit vormgeven en die je terug ziet in je dagelijkse leven.

Begeleiding

Wil jij leren manifesteren?

Wil jij weten of jouw droom authentiek is of ervaren wat jouw authentieke droom is?

Wil jij weten met welke woorden jij jouw droom kunt aantrekken?

Wil jij in je manifestatiekracht komen staan?

Doe dan mee met de workshop;

“Kom in je manifestatiekracht!” en Creëer je eigen droom leven!

of

Transformeer je onbewuste stukken en kom bij je manifestatiekracht!

Geef jezelf een transformatietraject cadeau!

The Empress, Create your own free life!

Succes

Liefs, Marijke

Marijke Bijl

Contact opnemen?

In mijn coaching gesprek kunnen wij samen naar jou ingebrachte stuk kijken.