Wat is Transformatief Coachen? Onze uitleg en voorbeelden

Transformatief coachen is een unieke benadering van coaching die zich richt op persoonlijke groei en verandering. Het gaat verder dan gewoon het oplossen van problemen en richt zich op het ontdekken van je eigen kracht en potentieel. Dit soort coaching kan een diepgaande impact hebben op je leven, door je te helpen ontdekken wie je echt bent en wat je echt wilt.

In dit artikel geven we uitleg over wat transformatief coachen precies is en geven we enkele voorbeelden van hoe het in de praktijk werkt. We hopen dat dit artikel je inspireert om te onderzoeken hoe het jou kan helpen bij het bereiken van je doelen en het verbeteren van je leven. (Foto door: Pixabay)

Wat is Transformatief Coachen?

Transformatief coachingstraject gaat over het verhogen van bewustzijn en energieverandering bij de cliënt. Het richt zich op de hulpvraag van de client en wat zich hierin aandient. Dit kunnen innerlijk kindstukken zijn, maar ook andere energieën die de authenticiteit van de cliënt in de weg kunnen staan. Het transformeren van deze energieën, bewustwording hiervan en het helen van deze stukken, voelt vaak als een bevrijding bij de cliënt. De cliënt voelt zich hierdoor meer authentiek, meer in zijn kracht staan en weer dichter bij zichzelf. Het is gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling, en gaat verder dan het oplossen van problemen.

Voorbeelden van Transformatief Coachen in de praktijk:

Er zijn veel verschillende manieren waarop het coachen in de praktijk werkt, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van de cliënt. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe het in de praktijk kan helpen:

  • Verbeteren van zelfvertrouwen en zelfbeeld.
  • Ondersteuning bij het bereiken van persoonlijke doelen.
  • Verbeteren van communicatievaardigheden en relaties.
  • In je eigen kracht komen staan en je grenzen kunnen aangeven.
  • Bevordering van persoonlijke groei en ontwikkeling

In het kort:

Transformatief coachen is een unieke en effectieve benadering van coaching die werkt met energie en zich richt op persoonlijke groei en verandering. Het gaat verder dan het oplossen van problemen en helpt je om oa. je schaduwkant op te schonen, trauma’s te helen, familiekarma op te lossen en soms ook chronische pijnen of ziekten op te lossen. Kortom, of je nu op zoek bent naar meer zelfvertrouwen, betere relaties, heling of persoonlijke groei, het is een waardevolle investering in jezelf en je persoonlijke groei.

Marijke Bijl

Contact opnemen?

In mijn coaching gesprek kunnen wij samen naar jou ingebrachte stuk kijken.