Over Mij?

Hallo mijn naam is Marijke Bijl, Transformatief Coach.

Over mij, ik ben een creatief, vriendelijk, liefdevol, betrokken en rustig persoon.

Mijn kracht als coach ligt in het creëren van een veilige en respectvolle ruimte, met een mooi energieveld. Mijn helder invoelend vermogen, helpt mij bij mijn coaching.

Naast transformatief coach ben ik ook acupuncturist. Ik spreek graag het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. Mensen begeleiden in hun helingsproces en in hun bewustwordingsproces is mijn passie.

Het brave lieve meisjes syndroom

Mijn proces en reis. Het brave lieve meisjes syndroom, het lieverdjes syndroom. Jarenlang ben ik er mee geïdentificeerd en geprogrammeerd geweest. Ik was in de volle overtuiging dat dat het juiste was om te doen en te zijn. Want helpen, lief doen, verzorgen, regelen, de dingen op orde hebben, voor een ander, dat is toch goed?

Ik was mij niet bewust, dat ik wegliep van mijzelf, wegliep voor mijn eigen leven en wegliep van mijn eigen verantwoordelijkheid.

Ik wist helemaal niet wie ik echt was en ik vond mijzelf onbelangrijk en maakte mij klein en onzichtbaar.

Het effect van het lieverdjes syndroom

Zolang je voor andere zorgt, hoef je niet voor jezelf te zorgen. Hoef je niet te voelen wat jij eigenlijk echt wilt. Hoef je niet de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven, want je bent continu bezig met de verantwoordelijkheid te dragen van anderen. Dit kan je jaren volhouden, totdat je zover van jezelf verwijderd bent dat je een burn-out krijgt of ernstig of chronisch ziek wordt.

Het teken dat het tijd is om goed naar jezelf te kijken. En dan begrijp je niet wat je verkeerd hebt gedaan, want je hebt juist alles zo goed willen doen!

Maar diep van binnen voel je, dat je niet echt gelukkig bent. Dat je in je hoofd zit en niet in je lichaam of bij je gevoel. Diep van binnen weet je dat er iets niet klopt. Maar wat?

Je eigen leven leven

Juist! Je leeft je eigen leven niet. Je weet niet wie je eigenlijk zelf bent. Je weet niet waar je eigen grenzen liggen en daardoor kan jij moeilijk nee zeggen.  Voelen, is iets wat je niet meer gewend bent om te doen. Je voelt niet goed welk gevoel er van jou is of van die ander. Gevoelig zijn en voelen. Je bent heel gevoelig, maar je voelt niet je eigen lichaam en je eigen gevoel. Het zijn twee verschillende dingen, die je mogelijk door elkaar haalt.

De oorsprong van het lieverdjes syndroom   

De oorsprong van het niet meer voelen, heel graag alles goed willen doen voor anderen, kortom het lieve meisjes syndroom, ligt in je jeugd, opvoeding en je inprenting van je omgeving (collectieve bewustzijn). Ergens ben je gestopt met voelen, ben je heel hard je best gaan doen om waardering te krijgen van anderen etc.

Transformatie proces

Door bewust te worden van je gedrag, programmeringen, conditioneringen kan je dit veranderen. Door weer te gaan voelen en begrijpen wie je bent, voelen waar jouw grenzen liggen en wat jou nee is. Het is een heel proces welke ik heb afgelegd. Door middel van, mediteren, ademwerk, opleidingen/ cursussen, boeken lezen etc.. Waar ik super blij en dankbaar voor ben, dat ik hem afgelegd heb. Je eigen leven leven, je eigen gevoel volgen, waardoor je je energiek, vrij en gelukkig voelt.

Omdat ik zoveel aan mijn eigen proces gehad heb, gun ik jou dat ook. Ben ik transformatie coach geworden om jou te inspireren, zodat je je eigen leven kunt leiden die jij wilt. Met mijn transformatief coach trajecten, lichter leven programma en mijn workshops kan je aan de slag met jezelf, om naar je gevoel te gaan, je patronen te doorbreken en je innerlijk kind te helen. Zodat jij vanuit je eigen kern je authentieke leven mag leiden.

Liefs, Marijke

Portretfoto Over Marijke Bijl

Het Lichter Leven programma is een zeer doeltreffend bewustzijnsprogramma, waarin heel veel aanbod komt. Gun jezelf ook een Lichter leven! Geef je op voor dit programma en wij gaan samen aan de slag! Een programma die naar je kern gaat.

In het Transformatie traject, begeleid ik je door je trauma’s heen door tijd en ruimte. Wij laten de energie het werk doen om zo uit te komen bij innerlijk kind stukken, trauma’s uit je voorouder-lijnen of je eigen reïncarnatie stukken. Waar jij behoefte aan hebt om te helen in jezelf, om zo je authentieke zelf te kunnen zijn.

In mijn Workshops, werk ik met kleine groepjes. Afhankelijk van het Thema wat ik aanbied. Het is een ontspannende, leuk en creatieve manier om aan jezelf te werken en te groeien. Neem een kijkje op mijn website, bij mijn workshops.

Ik begeleid en zie je graag. Dit doe ik vanuit compassie, liefde, openheid, genieten, daadkracht, vertrouwen en flow.

Namaste, Marijke Bijl