Wat is er goed aan creatieve expressie

De magie van verf is een krachtige creatieve expressie vorm, welke ruimte biedt om te uiten wat er in je leeft op een dieper niveau. Het helpt je om de waarnemer van je emoties te worden.

De magie van verf

In je innerlijke zelf zitten allemaal emoties opgeslagen. Emoties die je kent, die je hebt weggestopt, die er vaak zijn of zelfden. Emoties zijn een integraal onderdeel van het mens-zijn. Ze kunnen ons energie geven, ons inspireren en ons verbinden met anderen, maar soms kunnen ze ook verwarrend, overweldigend of zelfs beangstigend zijn. Een effectieve manier om met deze emoties om te gaan en ze te begrijpen, is via schilderen. In dit blog wil ik je graag uitleggen wat de kracht is van; “creatieve expressie van emoties”.

  1. Emoties begrijpen door creativiteit
  2. Zelfexpressie zonder beperkingen
  3. Emotionele genezing en verwerking
  4. Stressverlichting en ontspanning
  5. Zelfvertrouwen en eigenwaarde
  6. Creative groei

Emoties begrijpen door creativiteit

Creatieve expressie biedt een veilige en niet-oordeelkundige ruimte om je emoties te verkennen en te begrijpen. In mijn workshop gaan wij aan de slag met verf op doek, om je gevoelens uit te drukken. Het creatieve proces helpt je om diepere lagen van je emoties te ontdekken en ze in een nieuwe context te plaatsen. Schilderen helpt je om emotionele bagage los te laten. Terwijl je werkt aan een schilderij, kun je merken dat je emoties geleidelijk aan verzachten en dat je een gevoel van opluchting en bevrijding kan ervaren. Je emotionele ballast wordt hierdoor lichter en je zelfbewustzijn groter.

Zelfexpressie zonder beperkingen

In de workshop krijg je de vrijheid en veiligheid om jezelf volledig uit te drukken zonder beperkingen of verwachtingen van anderen. Het hoeft nergens op te lijken en hoeft niet mooi te worden en het hoeft nergens aan te voldoen. Je kunt kleuren kiezen die resoneren met jouw unieke innerlijke wereld. Het stelt je in staat om je stem te vinden en je emoties op een authentieke manier uit te drukken.

Emotionele genezing en verwerking

Creatieve expressie kan dienen als een krachtig hulpmiddel voor het verwerken van trauma’s of moeilijke levensgebeurtenissen. Het stellen van beelden kan helpen bij het begrijpen en integreren van traumatische herinneringen, en het bevorderen van emotionele genezing en veerkracht. Als je wilt, helpt Marijke je om samen te gaan zitten en te ervaren wat je schilderij met je doet. Alles mag er even zijn en gezien worden. Het proces wat opgang gekomen is, mag in zijn volledigheid gevoeld en doorvoelt worden.

Stressverlichting en Ontspanning

Schilderen bevordert ontspanning. Het focussen op het creatieve proces kan je afleiden van dagelijkse stress en zorgen. Dit helpt om spanning te verminderen, de hartslag te vertragen en het stresshormoon cortisol te verminderen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een algemeen gevoel van welzijn. Even tijd voor ontspanning, jezelf en er helemaal mogen zijn met al je gevoelens en emoties zonder masker op.

Het deelnemen aan een workshop creatieve expressie biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met anderen die vergelijkbare emotionele reizen doormaken. Het eventueel delen van kunstwerken en het bespreken van je creatieve proces kan leiden tot waardevolle inzichten. De emotie en het gevoel mag gezien en gehoord worden, wat helend werkt.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde

Het voltooien van creatieve projecten in een workshop kan leiden tot een groter gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het laat zien dat je in staat bent om je gevoelens te ervaren, er te laten zijn en ze onder ogen kunt komen. Je komt hierdoor dichter bij je eigenwaarde of je eigenwaarde neem hierdoor toe. Je mag er zijn, zoals je bent, met al je facetten.

Creatieve groei

Deelnemen aan de workshop “zicht op je innerlijke zelf, magie van verf” bevordert creatieve groei en verbetert het vermogen om problemen op een innovatieve manier aan te pakken. Het stimuleert het denken buiten de gebaande paden en kan je helpen bij het vinden van nieuwe perspectieven in zowel je kunstwerken als je dagelijkse leven. Dit omdat het makkelijker wordt om je te mogen uiten en je daar meer zelfverzekerd in gaat voelen.

Conclusie

Kortom, mijn workshop: “zicht op je innerlijke zelf, de magie van verf” biedt een unieke kans om op een diepgaande manier met je emoties om te gaan en ze te omarmen als een belangrijk onderdeel van wie je bent. Het stelt je in staat om te groeien, te genezen en te verbinden, terwijl je geniet om lekker creatief bezig te zijn. Ontdek de kracht van kunst om je emoties te uiten en te begrijpen. Het kan een trans formatieve reis zijn, om naar je innerlijke binnenwereld van gevoelens te gaan en dit zichtbaar naar buiten te brengen. Het levert je diep inzicht op van je innerlijke zelf!

Marijke Bijl

Contact opnemen?

In mijn coaching gesprek kunnen wij samen naar jou ingebrachte stuk kijken.